ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Radu Albot a urcat 40 de trepte în topul mondial la proba dublu

16:19 | 30.01.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 30 ian. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot a urcat 40 de trepte în clasamentul mondial comparativ cu poziția precedentă, relatează MOLDPRES.

Jucătorul ocupă în prezent locul 172 în ierarhia ATP. Ascensiunea a fost determinată de evoluția  reușită la turneul Australian Open în pereche cu sud-coreeanul Hyeon Chung. Ei au promovat în faza a treia a concursului.

La individual, însă, Radu Albot a suferit înfrângere în turul inaugural de pe tabloul principal și a coborât cu două trepte în clasamentul mondial. El ocupă în prezent locul 89.

Radu Albot a înregistrat cea mai bună clasare a sa în topul ATP individual – poziția cu numărul 82 – în aprilie 2017. La dublu cel mai bun rezultat – locul 68 – l-a consemnat pe 22 iunie 2015. El este cel mai bun tenisman autohton, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite în premieră în sportul moldovenesc. La vârsta de 16 ani a fost cel mai bun jucător în Europa, numărul 11 mondial. A câștigat în cariera sa 3 turnee ATP Challenger, 14 la individual și 7 la dublu în seria ITF Futures și unul în ATP World Tour. Este angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img18000718

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!