ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de miercuri, 31 ianuarie 2018

08:40 | 31.01.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare permanente se întrunesc în ședințe.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida şedinţa Cabinetului de miniştri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, intrarea de pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

***

Ministerul Finanțelor invită jurnaliștii la conferința ”Participarea Republicii Moldova în clasamentul mondial al transparenței bugetare – Open Budget Index”. Imediat după finalizarea conferinței, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu va susține un briefing de presă privitor la un subiect important care vizează sistemul bugetar al autorităților publice locale.

Ora 10.30, sediul ministerului, Sala Mare, et. 4, str. C. Tănase, 7.

***

Camera de Comerț și Industrie a R. Moldova invită mass-media la deschiderea oficială a ediției a XVII-a a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”.

Ora 11.00, pavilionul nr. 2, CIE „Moldexpo”, str. Ghioceilor, 1.

***

La Inspectoratul General al Poliției va avea loc o conferință de presă în cadrul căreia vor fi oferite informații despre noile modificări şi completări a Legii nr. 130/2012 privind regimul armelor şi al muniţiilor cu destinaţie civilă.

Ora 11.00, str. Tiraspol 11/1.

***

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” în parteneriat cu Consiliul Raional Soroca și Consiliul Raional Iampil din Ucraina invită reprezentanții instituțiilor media la conferința de lansare a proiectului „Turismul rural – un pas sigur spre stimularea cooperării transfrontaliere între raioanele Soroca (R. Moldova) și Iampil (Ucraina, regiunea Vinnița)”.

Ora 10.00, orașul Soroca, Consiliul Raional Soroca, str. Ștefan cel Mare 5.

***

Consiliul de Presă din R. Moldova și Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului, Maia Bănărescu invită la masa rotundă „Respectarea drepturilor copilului abuzat: obligațiile jurnaliștilor și ale instituțiilor de stat”.

Ora 10.00, sala de conferințe a hotelului Jolly Alon, str. Maria Cibotari 37.

***

Consilierii municipali ai PSRM vor susține o conferință de presă cu tema: “Programul municipal ”Locuințe accesibile”.

Ora 11.00, sediul PSRM, str. Columna 148/1.

***

Centrul pentru Jurnalism Independent invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Elemente de propagandă, manipulare informațională și încălcare a normelor deontologiei jurnalistice în spațiul mediatic autohton” (1 octombrie 2017 - 31 decembrie 2017).

Ora 10.00, Agenția de presă IPN, Casa Presei, str. A. Pușkin 22, of. 446.

***

Ion Dron, președintele AO Centrul de Inițiative și Monitorizare Autorități Publice și Karl Luganov, președintele AO ”Societatea Umană” invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Are sau nu are nevoie Republica Moldova de Legea pentru protecția animalelor?”.

Ora 11.00, Agenția de presă IPN. 

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Un grup de experţi NATO, responsabili de implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare pentru R. Moldova, se află la Chișinău în perioada 29 ianuarie-2 februarie.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!