ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vehiculele cu capacitatea de până la 10 tone vor putea traversa podul Gura Bâcului – Bâcioc

16:41 | 31.01.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Vehiculele cu capacitatea de până la 10 tone vor putea traversa podul rutier peste râul Nistru, amplasat în preajma localităților Gura Bâcului și Bâcioc. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul ședinței Grupului comun de experți în domeniul transporturilor și infrastructurii rutiere, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, în cadrul ședinței s-a hotărât că restricția pentru greutatea autovehiculelor de peste 3,5 tone va fi extinsă până la 10 tone. În așa mod, s-a redus cu aproape 50 km traseul parcurs de cursele interraionale de transport pasageri și mărfuri, asigurând accesul direct spre localitățile din stânga Nistrului.

Decizia de a extinde restricția impusă vehiculelor mai grele de 3,5 tone a fost luată în vederea fluidizării transportului de mărfuri și persoane și facilitării conexiunii dintre cele două maluri ale Nistrului. Tot astăzi, au fost instalate indicatoarele rutiere corespunzătoare. 

Podul de peste râul Nistru din preajma localității Gura Bâcului și Bâcioc a fost redeschis pe 20 noiembrie 2017. Acesta a fost deteriorat în anul 1992 și reconstruit în 2001, cu suportul partenerilor europeni. Costul lucrărilor de reparație a constituit aproximativ 30 milioane de lei. Podul este parte a drumului internațional M-5, care face parte din rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) și asigură conexiunea cea mai scurtă dintre Iași și Odessa. Fiind o arteră magistrală, acest drum nu traversează nici o localitate, ceea ce permite fluidizarea traficului rutier.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18000759

img18000759

img18000759

img18000759

img18000759

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!