ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" a efectuat un turneu în România

18:36 | 31.01.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău s-a întors zilele acestea dintr-un turneu efectuat la Iaşi şi Bucureşti în perioada 23-29  ianuarie. Acesta a avut loc în cadrul proiectului „Teatrul românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău”, organizat în contextul Centenarului Unirii, informează MOLDPRES.

În cadrul acestui turneu, Naţionalul chişinăuian a prezentat două spectacole – „Balamucul vesel” de S. T. Burke, în regia lui Petru Hadârcă şi „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian în regia lui Alexandru Cozub.

Solicitat de MOLDPRES, directorul general al teatrului, Petru Hadârcă, a menţionat că acesta este un proiect de suflet. „De Ziua Unirii principatelor, pe 24 şi 25 ianuarie, am jucat pe scena Teatrului „Vasile Alecsandri” din Iaşi şi pe 27-28 ianuarie pe scena Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti”, a precizat Petru Hadârcă.

La rândul său, actorul Ghenadie Gâlcă a afirmat că ambele spectacole au fost jucate cu sălile arhipline. „Este un semn că lăsăm urme bune şi că lumea ne aşteaptă de fiecare dată. Important pentru noi este faptul că în sală am văzut nu numai persoane de vârsta a doua sau a treia, ci şi foarte mulţi tineri, inclusiv studenţi, care au venit să ne urmărească spectacolele, jocul nostru actoricesc”, a precizat Ghenadie Gâlcă.

Proiectul „Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău” a fost lansat în 2014, fiind cel mai amplu schimb cultural între teatrele din cele două ţări.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18000772

img18000772

img18000772

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!