ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 1 februarie 2018

18:35 | 31.01.2018 Categorie: Agenda

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la evenimentul „Dialog direct cu APL”, organizat de Guvernul Republicii Moldova, cu ocazia Zilei autonomiei locale şi a lucrătorului din administraţia publică locală.

Ora 10.30, Palatul Republicii, str. Maria Cebotari 16.

***

Comisia Electorală Centrală invită reprezentanţii mass-media la marcarea Zilei Internaționale a Alegerilor.

Ora 11.00, CEC, etajul 3, sala de şedinţe, str. V. Alecsandri, nr.119.

***

Asociația Promo-LEX demarează Campania de educație civică și electorală ”ALEGE gândirea critică”. Campania este organizată în contextul Zilei Internaționale a Alegerilor și se va încheia pe 5 martie 2018.

Ora 13.00, Scuarul Europei.

***

Centrul Analitic Independent Expert-Grup, Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT” și Centrul de Resurse Juridice din Moldova, invită la evenimentul de prezentare a raportului final de monitorizare a Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare a Guvernului și Parlamentului.

Orele 10.00 – 12.30, hotelul Jolly Alon, Sala de marmură, str. Maria Cibotari 37.

***

Deputatul PLDM, Iurie Ţap, va susţine o conferinţă de presă cu tema: „Demolarea autonomiei şi democraţiei locale – pericol pentru viitorul democratic al Republicii Moldova”.

Ora 14.00, Sala de conferinţe a Parlamentului, et II.

***

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, și vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, vor susține o conferință de presă.

Ora 12.00, sediul central al partidului, str. Nicolae Iorga 15.

***

Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează un flach-mob, mesajul căruia este de a încuraja lectura și a promova cititul împreună.

Ora 12.00, Biblioteca Naţională, bloc central, str. 31 August, 78A.

***

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” în parteneriat cu Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” dă startul unui Program de promovare a lecturii cu voce tare „SĂ RE-AUZIM POVESTEA”.

Ora 11.00, Filiala „Transilvania”, bd. Mircea cel Bătrân nr. 7.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Un grup de experţi NATO, responsabili de implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare pentru R. Moldova, se află la Chișinău în perioada 29 ianuarie-2 februarie.

(Editor A. Răileanu)