ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Alegerilor

17:41 | 01.02.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a marcat astăzi Ziua Internaţională a Alegerilor, transmite MOLDPRES.

Cu acest prilej, CEC a organizat mai multe activități menite să atragă atenţia cetăţenilor asupra importanţei alegerilor într-o societate democratică. În cadrul acestora, mai mulți elevi au vizitat Comisia și Centrul de Instruire în Domeniul Electoral. În cursul întâlnirilor, elevii au aflat despre importanța alegerilor, atribuțiile și activitățile desfășurate de Comisie și modul în care sunt organizate scrutinele. La fel, tinerii au vizitat subdiviziunile aparatului CEC și au avut posibilitatea să se familiarizeze cu activitățile desfășurate de către acestea.

Evenimentele organizate în contextul Zilei Internaționale a Alegerilor vor continua și pe parcursul săptămânii viitoare prin organizarea unor lecții publice în universitățile din mun. Chișinău, a unui club de presă și a unui offline cu bloggerii. În cadrul acestor evenimente va fi prezentat sloganul campaniei de educare și informare civică desfășurată de CEC în acest an și va fi lansat primul spot motivațional.

Iniţiativa de a institui o Zi internaţională a Alegerilor a fost lansată la Conferinţa Globală a Oficialilor Electorali desfăşurată în perioada 14–17 septembrie 2005 în Ungaria. Reprezentanţii autorităților electorale din lume au desemnat prima zi de joi din luna februarie ca Zi Internaţională a Alegerilor datorită faptului că majoritatea acordurilor internaţionale în domeniu au fost semnate în această perioadă a anului.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18000795

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!