ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul va participa la ședințele Consiliului Suprem de Securitate

09:45 | 02.02.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că nu va boicota ședințele Consiliului Suprem de Securitate (CSS), prezidate de șeful statului Igor Dodon. Anunțul a fost făcut în seara zilei de ieri de către Premier în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, transmite MOLDPRES. 

Oficialul a specificat că va participa la ședințele CSS, unde urmează să fie inițiată o discuție despre prezența și manevrele trupelor ruse în regiunea transnistreană.

„Am primit o solicitare din partea secretariatului CSS privind chestiunile ce urmează a fi introduse pe ordinea de zi. La rândul nostru, am propus mai multe subiecte suplimentare, inclusiv staționarea armatelor străine pe teritoriul Republicii Moldova. Mă deranjează foarte mult aplicațiile militare, care s-au intensificat în stânga Nistrului. Recent, practic timp de 10 zile consecutiv, în regiune au avut loc aplicații militare, care au fost realizate de comun acord cu armata rusă și cea din regiune”, a spus Filip.

„Voi merge la ședința CSS pentru că sunt membru al acestuia și nu prefer să sabotez o ședință sau alta. Vom avea posibilitatea să ne expunem punctul de vedere și să venim cu argumente. La această ședință va participa și ministrul Apărării, Eugen Sturza”, a afirmat Pavel Filip.

Șeful statului Igor Dodon a anunțat recent că va convoca CSS pentru a discuta declarațiile simbolice luate de unele localități din țară privind unirea cu România, fapt calificat de Igor Dodon drept „o amenințare la adresa securității R. Moldova”.

Premierul Pavel Filip și speakerul Andrian Candu au refuzat anterior să participe la ședințele Consiliului Suprem de Securitate, motivând că „mai multe dintre proiectele incluse pe ordinea de zi a ședinței țin de competența Guvernului sau Parlamentului și nu de cea a CSS”.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18000809

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!