ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova este pregătită să beneficieze de prima tranşă a ajutorului financiar oferit de UE, anunţă Pavel Filip

09:51 | 02.02.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Guvernul Republicii Moldova a îndeplinit cele 10 condiții înaintate de Uniunea Europeană şi este gata să beneficieze de prima tranşă din cele 100 de milioane de euro. Afirmaţia a fost făcută ieri de către Premierul Pavel Filip în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, comunică MOLDPRES.

Şeful Executivului a specificat că, în prezent, autorităţile sunt în aşteptarea unei misiuni de evaluare din partea instituţiilor UE. “Nu se discută subiectul dacă vor veni sau nu aceşti bani. Odată ce a fost semnat acordul, UE își va respecta obligațiunile. Iar noi am îndeplinit condiţionalităţile pentru prima tranşă de bani şi am expediat și o scrisoare către instituțiile europene. Așteptăm misiunea de evaluare a UE”, a menţionat Filip.

Anterior, Premierul a declarat că prima tranşă din ajutorul macrofinanciar ar putea ajunge în Moldova chiar în luna martie.

Asistența macrofinanciară oferită Republicii Moldova de UE este în valoare totală de 100 milioane de euro, dintre care 60 milioane de euro vor fi acordate sub formă de împrumut, iar 40 milioane de euro sub formă de grant. Banii vor veni în trei tranșe și doar după ce Moldova va îndeplini 28 de condiționalități.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18000810

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!