ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Svetlana Petrenco a repurtat a cincea victorie consecutivă la campionatul național de șah

13:02 | 05.02.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Maestra internațională Svetlana Petrenco a obținut ieri a cincea victorie consecutivă la campionatul național de șah clasic, care se desfășoară la Clubul republican de șah și joc de dame, relatează MOLDPRES.

Cu 5 puncte din tot atâtea posibile, ea conduce autoritar clasamentul. Ieri, ea a învins-o pe Valentina Verbin. Aceasta ocupă locul doi în top cu 4 puncte adunate. Locurile 3-4 sunt împărțite de Paula-Alexandra Gîtu și Paula Mocanu, care totalizează câte 3,5 puncte.

Svetlana Petrenco are cel mai înalt coeficient ELO printre competitoare, care este egal cu 2166 puncte.

În turneul masculin, lider este marele maestru internațional Vasile Sanduleac, care a acumulat 3,5 puncte. Maeștrii internaționali Serghei Vedmediuc, Vladimir Hamițevici și maestru FIDE Andrei Macovei împart locurile 2-4. Ei totalizează câte 3 puncte fiecare.

ELO-ul cel mai înalt  - 2513 puncte – îl posedă Vladimir Hamițevici. Urmează, în ordine, la acest capitol Serghei Vedmediuc (2470 p.) și Nichita Morozov (2449 p.).

Premianții campionatului vor fi remunerați cu 24 mii, 18 mii și, respectiv 12 mii de lei. Clasații pe locurile 4-10 vor primi bonusuri de câte 350 de lei pentru fiecare punct obținut. Fondul de premiere este asigurat de Federația națională de șah. Campionatul se va încheia pe 8 februarie.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18000873

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!