ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul Marii Britanii va susţine proiecte de afaceri din regiunile Centru, Sud şi UTA Gagauz-Yeri

10:28 | 07.02.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Oameni de afaceri din regiunile de dezvoltare Centru, Sud şi UTA Gagauz-Yeri vor beneficia de asistență financiară, grație unui proiect lansat recent de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului. Programul, în valoare de circa 300 de mii de lire sterline, va fi finanțat de Guvernul Marii Britanii, transmite MOLDPRES.

"În toate cele trei regiuni au fost identificate mai multe concepte de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de afaceri. Există un interes sporit pentru realizarea acestora, pentru că sunt interesante și vor oferi continuitate dezvoltării regionale", a specificat ministrul de resort, Liviu Volconovici.

"Obiectivul nostru în cadrul proiectului este de a vă ajuta să sporiţi atractivitatea regiunilor pentru investitori. Nu există o formulă magică sau un șablon care poate fi aplicat pentru toate regiunile, însă vom identifica un model de planificare și dezvoltare a infrastructurii cu impact maxim asupra economiei regionale, precum şi oportunități de angajare în câmpul muncii", a precizat Alexandru Pelivan, responsabil de Fondul de Bună Guvernare în cadrul Ambasadei Marii Britanii în R. Moldova.

Proiectul "Consolidarea capacităților de implementare a Programului regional sectorial pentru dezvoltarea infrastructurilor de sprijin în afaceri" va avea o durată de implementare de șapte luni.  

Până în prezent, au fost create grupuri de lucru regionale ce vor contribui la dezvoltarea a șase proiecte viabile de sprijin în infrastructura de afaceri pentru fiecare din cele trei regiuni care beneficiază de asistență.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18000943

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!