ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un Centru pentru copii a fost deschis la Ceadâr-Lunga cu susţinerea UE

14:04 | 07.02.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Un Centru de dezvoltare pentru copii a fost deschis la începutul lunii februarie în incinta Incubatorului de Afaceri din Ceadâr-Lunga. Crearea acestuia a fost posibilă datorită Proiectului  „Susţinerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia”, finanţat de Uniunea Europeană, comunică MOLDPRES.

Colaboratorii centrului şi-au propus să diminueze deficitul educaţional, creând pentru copii un mediu psihologic confortabil, şi să “contribuie la dezvoltarea capacităţilor, eliberarea de complexe, dezvoltarea potenţialului creativ şi interesului pentru cunoştinţe, cultivarea modului sănătos de viaţă etc.”, indică portalul administraţiei raionului Ceadâr-Lunga.  

Organizatorii Centrului au planificat desfăşurarea mai multor cursuri de dezvoltare, clasificate pe categorii de vârstă. Este vorba de programe pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 3 ani, 3 şi 5 ani, studiouri artistice pentru copii de 3-7 ani şi cursuri enciclopedice pentru copii de 5-7 ani. Totodată, de la 1 februarie, pentru cei mai mici au fost deschise spaţii pentru joc şi agrement.

“Sperăm ca acest centru să fie locul potrivit, unde copiii, dar şi părinţii acestora, să găsească noi posibilităţi pentru dezvoltarea aptitudinilor şi talentelor, comunicare interesantă şi emoţii pozitive”, au afirmat  managerii Centrului pentru copii de la Ceadâr-Lunga.

„Susţinerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia” este finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, cu perioada de realizare 2016-2018. Proiectul are un buget de peste 7 milioane de dolari.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18000950

img18000950

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!