ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va majora alocațiile sociale pentru mai multe categorii de cetățeni

16:16 | 07.02.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Guvernul a decis astăzi majorarea cuantumului alocațiilor sociale de stat pentru mai multe categorii de cetățeni, în scopul asigurării incluziunii sociale și îmbunătățirii condițiilor de trai ale acestora. În total, de creșteri vor beneficia circa 78100 de persoane, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Proiectul de lege prevede majorarea cu 20% a alocaţiilor sociale de stat pentru persoanele cu dizabilităţi din copilărie şi pentru copiii cu dizabilităţi în vârstă de până la 18 ani. Acestea vor fi recalculate și achitate de la începutul anului curent.

Totodată, pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru copiii care și-au pierdut întreţinătorul, alocația va spori cu 10%. Cu 5% se vor mări prestațiile sociale pentru persoanele vârstnice și cele de îngrijire, însoţire şi supraveghere. Majorările vor fi aplicate începând cu 1 aprilie 2018.

Conform calculelor estimative, pentru realizarea prevederilor proiectului de lege sunt necesare circa 65 milioane de lei. Mijloacele financiare respective au fost prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2018.

img18000969

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!