ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fracţiunea PDM în Legislativ s-a mărit cu un deputat

10:41 | 08.02.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova (PDM) are un nou deputat. Aliona Babiuc, care a ajuns în Parlament pe listele PCRM, a aderat recent la PDM, comunică MOLDPRES.

Anunţul a fost făcut la începutul şedinţei plenare de astăzi de către deputatul Sergiu Sârbu, care a precizat că fracţiunea democraţilor numără de astăzi 42 de deputaţi.

Aliona Babiuc a ajuns în Legislativ pe lista Partidului Comuniștilor din Republica Moldova la jumătatea lunii decembrie a anului trecut şi a anunţat atunci că va activa în afara fracţiunii PCRM.

Mandatul de deputat al Alionei Babiuc a fost validat la 13 decembrie 2017 de Curtea Constituţională. Aceasta urma să preia fotoliul rămas vacant după plecarea Oxanei Domenti. Anterior, Comitetul Central al Partidului Comuniștilor a emis un comunicat de presă în care s-a pronunţat împotriva includerii Alionei Babiuc în componența fracțiunii sale în Legislativ. Potrivit conducerii PCRM, Babiuc a fost exclusă din partid pentru mai multe nereguli.

Aliona Babiuc are 48 de ani şi este de profesie pedagog.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18000995

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!