ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile vor aloca 8,1 mln de lei pentru protecția integrată a plantelor

12:12 | 08.02.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Autoritățile vor aloca 8,1 mln de lei pentru implementarea Programului Național de protecție integrată a plantelor, care urmează a fi realizat în perioada 2018-2027. Documentul va fi publicat mâine în Monitorul Oficial al Moldovei, transmite MOLDPRES.

Măsurile stabilite în Planul de acţiuni au drept obiectiv asigurarea consumatorilor cu produse vegetale calitative şi sigure, dezvoltarea agriculturii durabile, precum și asigurarea unui mediu sănătos de viață. 

Principalele acțiuni se referă la promovarea reducerii cantității produselor de uz fitosanitar utilizate la 1 ha de suprafață agricolă şi optimizarea tratamentelor fitosanitare a culturilor agricole.

De asemenea, implementarea Programului, ca politică de stat în domeniile protecției plantelor, carantinei fitosanitare, managementului produselor de uz fitosanitar și al fertilizanţilor, siguranţei alimentelor de origine vegetală, va asigura sporirea productivităţii culturilor agricole, siguranţa şi competitivitatea produselor alimentare de origine vegetală, atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă.

Măsurile prevăzute în Program sunt destinate familiarizării producătorilor agricoli şi determinării acestora spre implementare, în scopul optimizării cheltuielilor financiare directe în procesul tehnologic de cultivare a culturilor agricole.

Programul a fost elaborat cu asistenţa proiectului FAO „Sprijinirea Implementării Managementului Protecţiei Integrate a Plantelor în Republica Moldova”.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18001002

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!