ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei întreprinderi de stat vor fi reorganizate în Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe

13:22 | 08.02.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Întreprinderile de stat „Fintehinform”, „Fiscservinform” şi „Vamservinform” vor fi reorganizate prin transformare și fuziune cu Instituţia publică Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe, potrivit unei hotărâri de Guvern, care va fi publicată mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Fondator al noii instituții, care va prelua drepturile și obligațiile celor trei entități, este Ministerul Finanţelor. Crearea acesteia se înscrie în reforma administrației publice, asumată de Executiv, și are ca obiectiv consolidarea responsabilităților autorităților administrative, pentru a îmbunătăți gestionarea acestora și asigurarea prestării celor mai bune servicii publice.

Centrul va avea misiunea de administrare, dezvoltare, menţinere şi asigurare a funcţionării sistemelor informaţionale în domeniile: finanţe publice, achiziții publice, fiscal şi vamal, alte domenii atribuite prin acte normative. Unele din funcțiile noii entități sunt implementarea mecanismului ghişeului unic la prestarea serviciilor publice în domeniile sale de competenţă, digitalizarea serviciilor acordate, crearea deținerea și dezvoltarea sistemelor și resurselor informaționale de stat în domeniile de competență.

Timp de două luni de la data intrării în vigoare a hotărârii, Ministerul Finanțelor va organiza concursul privind selectarea directorului Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe. Ulterior, va fi elaborată şi va fi prezentată Guvernului spre aprobare Metodologia de calculare a tarifelor la serviciile prestate de către noua instituție publică, care în termen de două luni de la aprobarea metodologiei va elabora şi va prezenta Cabinetului de miniștri spre aprobare Nomenclatorul serviciilor prestate şi tarifele acestora.

Cheltuielile ce ţin de reducerea statelor de personal în legătură cu reorganizarea celor trei întreprinderi vor fi asigurate din contul veniturilor proprii ale entităților reorganizate, transmise Instituţiei publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18001007

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!