ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ghenadi Şmulschi şi Nicolai Grigorişin au fost aleşi în funcţiile de viceprimari ai municipiului Bălţi

15:30 | 08.02.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Consiliul municipal Bălţi, întrunit astăzi în şedinţă, i-a ales cu majoritate de voturi în funcţie de viceprimari ai localităţii pe Ghenadi Şmulschi şi Nicolai Grigorişin. Noii viceprimari au fost aleşi după ce luni Leonid Babii a anunţat că demisionează din funcţia de primar interimar de Bălţi, transmite MOLDPRES.

Ghenadi Şmulschi va fi responsabil de finanţe şi economie, comerţ, alimentaţie publică şi servicii. Nicolai Grigorişin va gestiona sectorul proprietăţi publice, gospodărie comunală, arhitectură, construcţii, cadastru şi achiziţii.

Decizia de astăzi a Consiliului a fost luată după mai multe discuţii controversate şi întreruperi ale şedinţei. Astfel, consilierul din partea Partidului Democrat, Serghei Iordan, a avut mai multe întrebări pe marginea legalităţii proiectului de decizie şi înaintării candidaturilor viceprimarilor.

De asemenea, consilierul a avut obiecţii faţă de competenţa, profesionalismul şi experienţa administrativă ale viceprimarilor, în special ale lui Ghenadi Şmulschi care va fi responsabil de cel mai important sector al localităţii.

Candidaturile celor doi viceprimari au fost promovate de fracţiunea „Partidului Nostru”, care deţine majoritatea în Consiliul municipal Bălţi. Oraşul Bălţi are trei viceprimari, cel de-al treilea este Lilia Sava, responsabilă de domeniul social.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18001021

img18001021

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!