ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va fi reprezentată de doi sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă

08:59 | 09.02.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Republica Moldova va fi reprezentată de doi sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang (Coreea de Sud), care vor fi inaugurate astăzi, relatează MOLDPRES. 

Este vorba de Nicolae Gaiduc (schi fond, 22 de ani), originar din Ungheni, care va concura la proba 15 km liber, şi austriacul naturalizat Christopher Hörl (schi alpin, 29 de ani). 

Până în prezent 15 sportivi dintre care 8 naturalizaţi au reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de iarnă. Recordul de prezenţe îl deţine Elena Gorohova, care a evoluat la patru ediţii a Olimpiadelor Albe. Cea mai bună performanţă a înregistrat-o rusoaica naturalizată Natalia Levcenkova la Olimpiada din anul 2006, unde a ocupat locul 8 la proba de biatlon 15 km individual. 

Comitetul Național Olimpic și Sportiv nu a făcut publică pe site-ul său lista completă a delegației moldovenești care va fi la  Pyeongchang. 

La Jocurile din acest an urmează să participe sportivi din 92 de ţări. Reprezentanți ai șase state vor lua parte pentru prima dată la această competiţie. La actuala ediţie sunt incluse 102 evenimente sportive la 15 discipline. 

Republica Moldova a debutat la Jocurile Olimpice în 1994. Sportivii care au reprezentat-o au fost Vasile Gherghi și Elena Gorohova. 

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18001036

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!