ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turneul internațional ”Invită Nicolae Oriol” a adunat luptători din șase țări

11:02 | 09.02.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Turneul internațional de lupte libere ”Nicolae Oriol”, rezervat cadeților și juniorilor, care a demarat astăzi la Centrul loturilor naționale din cartierul Botanica al capitalei, a reunit circa 200 de sportivi din șase țări: Rusia, Ucraina, România, Spania, Bulgaria și Republica Moldova, relatează MOLDPRES. 

Finalele sunt programate pentru mâine, 10 februarie. Festivitatea de deschidere va avea loc în aceeași zi, la ora 15.00. ”Este un turneu la care participă, de regulă, luptători valoroși. Facem tot posibilul ca să  se desfășoare în condiții optime, conform standardelor internaționale. Actuala ediție este a 14-ea”, a declarat pentru agenție medaliatul campionatului Uniunii Sovietice de tineret Nicolae Scurtu, unul dintre elevii antrenorului emerit Nicolae Oriol, actualmente profesor la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. 

Printre discipolii lui Nicolae Oriol mai figurează Boris Sava, campion al Spartachiadei popoarelor din URSS, Vitalie Railean, campion european de tineret, Ghenadie Tulbea, dublu campion european, Anatol Guidea, campion european, Ruslan Bodișteanu, campion mondial de cadeți și tineret, Nicolae Ceban, Andrei Perpelița, premianți la Europene. 

Nicolae Oriol este multiplu campion național, vicecampion al Spartachiadei popoarelor din URSS. A activat cu începere din 1974 timp de aproximativ patru decenii profesor la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. A educat circa 30 de premianți la Campionatele Europene și Mondiale. 

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18001045

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!