ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a participat la inaugurarea judecătoriei Ungheni

14:10 | 09.02.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la ceremonia de inaugurare a judecătoriei Ungheni. Șeful Executivului a menționat că judecătoria Ungheni este primul edificiu construit în contextul optimizării hărții judecătorești a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Totodată, premierul a subliniat că reformarea în continuare a justiției rămâne o prioritate a Executivului: „Chiar dacă sunt multe critici pe această dimensiune, ne mișcăm în direcția corectă și o să vedeți că evoluțiile sunt destul de pozitive. Vreau să vă asigur că și în continuare Guvernul va fi deschis în comunicare și va elabora proiecte de lege, astfel încât să fortifice sistemul judecătoresc”.

De asemenea, Pavel Filip a menționat că dezvoltarea economică a statelor din lume depinde și de nivelul asigurării supremației legii. „Noi am făcut mult efort pentru a îmbunătăți mediul de afaceri, dar totuși investitorii vin acolo unde au încredere în justiție. De aceea o să vă spun un lucru în care personal cred în totalitate – de felul cum vor trăi oamenii în Republica Moldova, de bunăstarea lor sunt responsabili și judecătorii”, a mai spus premierul.

În context, Pavel Filip și-a exprimat speranța că infrastructura modernă a judecătoriei va contribui la creșterea calității actului de justiție și la realizarea mai eficientă de către judecători a misiunii de protecție a drepturilor și intereselor cetățenilor.

Noul sediu, construit conform standardelor europene, are șapte nivele și o suprafață totală de 4620 metri pătrați, cuprinzând opt săli de judecată, o cameră special amenajată pentru minori, un birou de mediere și patru celule de detenție.

Palatul Justiției din orașul Ungheni a comasat judecătoriile Ungheni și Nisporeni. Lucrările de construcție au durat trei ani şi au costat aproximativ 60 milioane de lei.

img18001053

img18001053

img18001053

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!