ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

14:18 | 09.02.2018 Categorie: Comunicate

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/.

Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang au fost inaugurate

Deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de iarnă, ediţia 2018 a avut loc astăzi, cu începere de la ora 13:00 (ora Chișinăului), cu ceremonia şi defilarea sportivilor pe Stadionul Olimpic din PyeongChang, în zona montană aflată la 50 km de Gangneung.

Portdrapelul Republicii Moldova la ceremonia de deschidere a fost schiorul Nicolae Gaiduc. Menționăm că delegația Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de iarnă este compusă din 7 membri: sportivii Nicolae Gaiduc și Cristopher Hoerl, antrenorii Nadejda Bria și Johan Frisck, jurnalistul Sandu Mihai, dar și doi reprezentanți ai Comitetului Național Olimpic și Sportiv: Larisa Popov (conducător de echipă) și Cristina Vasilianov (secretar general al CNOS, șef de misiune). De asemenea, la PyeongChang se află și președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi, care însă nu face parte din echipa Republicii Moldovei, aflându-se în Coreea de Sud în calitatea sa de președinte al CNOS, membru al Comitetului Internațional Olimpic.

Primul moldovean care va intra în concurs la Jocurile Olimpice din PyeongChang este Cristopher Hoerl. Austriacul naturalizat va debuta pe 11 februarie, ora 04:00 (ora Chișinăului) la schi alpin, disciplina downhill. Ulterior, pe 13 februarie, va evolua la cursa combinată (downhill, ora 04:30 și slalom, ora 08:00). Pe 15 februarie, Hoerl urmează să participe la super-G, de la ora 04:00 (ora Chișinăului). Al doilea sportiv moldovean, Nicolae Gaiduc va concura pe 16 februarie, ora 08:00 (ora Chișinăului) la schi fond 15 km liber.

La cea de-a XXII-a ediție a Jocurile Olimpice sunt aşteptaţi circa 50.000 de participanţi din peste 95 de ţări. Vor avea loc 102 evenimente sportive la 15 discipline din şapte sporturi: patinaj (patinaj artistic, patinaj viteză şi patinaj viteză pe pistă scurtă), schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinata nordică, sărituri cu schiurile şi snowboard), bob (bob şi scheleton), biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!