ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anatol Vidraşcu: Am încercat să aduc mai multă carte bună pentru cititorii din Republica Moldova

15:19 | 09.02.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Am făcut Unirea pe cont propriu la nivelul familiei și aș vrea să fac Unirea și la nivelul celor două state românești. Faptul că dețin și cetățenia română nu înseamnă că fac ceva în detrimentul statului moldovean, dimpotrivă, penetrarea pieței românești de carte a făcut să aduc de acolo multă carte bună pentru cititorii de aici. Declaraţia, făcută într-un interviu pentru MOLDPRES, îi aparţine lui Anatol Vidraşcu, fondatorul şi directorul Grupului editorial Litera.

„M-am realizat pe piața de carte din România, pentru că am avut vânzări mari acolo – nu putem face comparație între o piață de 20 de milioane de oameni cu una de trei milioane, cât are R. Moldova, proporțiile sunt diferite. Fără piața românească, editorii din R. Moldova nu pot exista”, a afirmat Vidraşcu.

Potrivit sursei citate, tirajele au scăzut în România, dar editura pe care o conduce câștigă prin numărul de titluri – 600-700 de titluri de carte în fiecare an, aproximativ două titluri de carte în fiecare zi.

„Statul român a apreciat ceea ce fac, dar nu înseamnă că ar fi în detrimentul celuilalt – aș vrea să le văd împreună”, susţine şeful editurii Litera. 

Mai multe aprecieri ale directorului primei edituri private din R. Moldova, pot fi aflate din interviul video, plasat pe portalul Agenţiei Informaţionale de Stat MOLDPRES (moldpres.md).

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18001059

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!