ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu reprezentanţii Forumului European pentru Democraţie şi Solidaritate

15:37 | 09.02.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu reprezentanţii Forumului European pentru Democraţie şi Solidaritate, informează MOLDPRES citând Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Discuţiile au cuprins subiectele relevante ale actualităţii interne şi externe ale ţării noastre, inclusiv implementarea prevederilor Acordului de Asociere RM – UE, reformele interne, relaţiile cu statele vecine, securitatea regională şi altele. Ministrul a făcut o amplă prezentare a acţiunilor Guvernului Republicii Moldova, a realizărilor şi provocărilor existente şi a subliniat că Moldova va continua drumul său european, şi pe acest parcurs, contează, în mod special, pe sprijinul ţărilor europene prietene.

Forumul European pentru Democraţie şi Solidaritate a fost înfiinţat în ianuarie 1993 de partidele social-democrate şi fundaţiile politice din ţările UE şi activează în Europa Centrală şi de Est, în scopul dezvoltării relaţiilor strânse de cooperare cu statele din regiune, dar şi consolidarea colaborării cu fundaţiile occidentale. Forumul oferă asistenţă proceselor de transformare şi democratizare în regiunile menţionate şi serveşte ca o platformă de cooperare între partidele, organizaţiile şi personalităţile social-democrate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!