ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare

19:03 | 09.02.2018 Categorie: Comunicate

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/.

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic în dialog cu reprezentanții societății civile

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a luat parte astăzi la o masă rotundă de discuții, cu participarea reprezentanților mediului asociativ (Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale, Institutul de Politici Publice, Asociația pentru Politică Externă, Asociația Promo-Lex etc.) și a funcționarilor din autoritățile administrației publice (Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Apărării, Biroul politici de reintegrare, Președintele consiliului raional Dubăsari). 

Scopul evenimentului a constat în inițierea unei platforme interactive de dialog, care urmează a fi permanentizată și extinsă pe viitor într-un format de audiență mai largă, cu efectuarea unui schimb de opinii și idei vizavi de procesul de promovare a politicii guvernamentale în domeniul reintegrării țării, negocierile pentru reglementarea transnistreană și subiectele actuale de pe agendă.

În cadrul discuției au fost trecute în revistă evoluțiile recente pe această dimensiune, acțiunile întreprinse de către autoritățile Republicii Moldova pentru a garanta drepturile și interesele fundamentale ale  cetățeanului, precum și s-a abordat posibilitatea implicării cu o plusvaloare și o expertiză complementară și a specialiștilor cu o vastă experiență profesională ce activează în instituțiile mediului asociativ autohton.

Vicepremierul a exprimat deplina deschidere pentru a dezvolta această platformă de comunicare, inclusiv, cu mențiunea necesității focusării ulterior pe discuții tematice, sugerând, totodată, disponibilitatea ca evenimentele de acest gen să fie organizate și în incinta Casei Guvernului.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!