ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Boxerul Dumitru Galogoț a devenit premiant la turneul din Debrecen

12:30 | 10.02.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Pugilistul moldovean Dumitru Galogoț (64 kg) va urca pe treapta a treia a turneului internațional ”Boskai Istvan Memorial” de la Debrecen (Ungaria), care se va încheia mâine, 11 februarie, relatează MOLDPRES.

El a devenit premiant după ce în sferturile de finală l-a învins cu scorul 5-0 pe Evgheniy Dauhaliavets (Belarus), iar ieri i-a cedat în semifinală cu 1-4 boxerului kazah Sanatal Toltaev. Performerul este membru al Școlii specializate de box din Grimăncăuți (Briceni), elev al Antrenorului emerit Petru Caduc. Are în palmares titlul de vicecampion european (Minsk, 2013), este câștigător al turneelor internaționale de clasa ”A”: ”Centura de aur” (România, 2013, 2014), ”Beogradski pobednik” (Belgrad, 2015), ”Algirdas Socikas” (Kaunas, 2016).

În sferturile de finală ale turneului au cedat coechipierii Victor Carapcevschi (75 kg), Serghei Tiron (81 kg), Alexei Zavatin (plus 91 kg).

Turneul de la Debrecen se desfășoară a 62-a oară. La ediția curentă participă boxeri din circa 20 de țări.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, care-i medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011). Performerul este originar din Grimăncăuți (Briceni), angajat în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)