ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Economiei a discutat cu directorul Danube Logistics despre atragerea investițiilor în ZEL Giurgiulești

10:54 | 11.02.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut ieri o întrevedere cu directorul general al companiei Danube Logistics, Thomas Moser, în cadrul unei vizite de documentare efectuate la Portul Internațional Liber Giurgiulești. Interlocutorii au discutat despre facilitățile acordate rezidenților Zonei economice libere (ZEL) Giurgiulești și atragerea investițiilor, relatează MOLDPRES.

Totodată, unul dintre subiectele examinate a fost serviciile prestate de Portul Internațional Liber Giurgiulești, precum și dezvoltarea infrastructurii portuare și a căilor de acces, a precizat serviciul de presă al MEI.

În timpul vizitei, ministrul Economiei și Infrastructurii a inspectat tronsoanele de pe traseul Chișinău-Giurgiulești, reabilitarea cărora urmează a fi demarată în acest an.

Ministrul a vorbit despre importanța dezvoltării infrastructurii drumului, a căii ferate și a căilor de acces. „Trebuie să creăm condiții favorabile pentru dezvoltarea afacerilor atât pentru agenții economici care își desfășoară activitatea în Zona economică liberă, cât și pentru cei care vor veni să investească aici. Este important să dezvoltăm infrastructura și să devenim competitivi în domeniu”, a spus Gaburici.

La rândul său, Thomas Moser a menționat că printre serviciile prestate de Portul Internațional Liber Giurgiulești se numără depozitarea containerelor și a mărfurilor, încărcarea și descărcarea mărfurilor, transbordarea acestora, agenturarea navelor. „De asemenea, sunt prestate servicii de locațiune pentru rezidenții ZEL. În prezent, în Zona economică liberă Giurgiulești activează circa 50 de rezidenți, care își desfășoară activitatea economică în diferite domenii", a afirmat Moser.

Portul Internațional Liber Giurgiulești a fost creat în anul 2005.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18001097

img18001097

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!