ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

15:59 | 12.02.2018 Categorie: Comunicate

Monica Babuc a participat la conferința de presă dedicată Festivalului „Underland Wine & Music Fest”

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Astăzi, 12 februarie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a participat la conferința de presă dedicată celei de-a doua ediții a Festivalului ,,Underland Wine & Music Fest”, care are ca scop promovarea atât a culturii vinicole, a tradițiilor naționale din diferite regiuni ale țării, cât și a patrimoniului celebrului complex subteran ,,Cricova”.

În cadrul conferinței, care a avut loc în incinta Combinatului de Vinuri „Cricova S.A.”, declarat obiect al patrimoniului cultural-naţional, ministrul Monica Babuc a salutat organizarea unor asemenea evenimente, care contribuie substanțial la promovarea culturii în general, și a celei vinicole, în special. Oficialul a îndemnat publicul să participe la festival, unde fiecare vizitator se poate delecta atât cu vinuri excepționale, cît și cu muzică de calitate.

La ediția din acest an, care se va desfășura în perioada 17-18 februarie, organizatorii promit surprize mari. Astfel, în cadrul unor zone tematice vizitatorii vor degusta mai multe tipuri de vin și vor savura din bucate alese. Totodată, în cadrul evenimentului vor evolua atât muzicieni și trupe consacrate din Republica Moldova, colective artistice de amatori din țară, elevi și studenți de la diverse instituții de educație artistică, cât și artiști din Italia, Franța, Portugalia, România, Statele Unite ale Americii ș.a.

,,Underland Wine&Music Fest” este primul și unicul festival subteran al vinului și muzicii stradale din lume, care se desfășoară integral subteran, în legendarele crame de la Cricova.

Evenimentul este organizat de PRofile Agency și Combinatul de Vinuri „Cricova”, cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!