ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Comrat va fi deschis un centru expoziţional regional

17:04 | 12.02.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Centrul expoziţional regional „Bugeac-expo” va fi deschis pe teritoriul Parcului industrial din Comrat. Pentru proiectarea edificiului a fost alocată suma de circa 90 mii de lei, din cele cinci milioane de lei, cât constituie pentru 2018 Fondul de susţinere a antreprenoriatului din UTA Gagauz-Yeri, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Vadim Ceban, prim-viceguvernatorul autonomiei găgăuze, ideea creării unui asemenea centru expoziţional îi aparţine Consiliului de observatori al Parcului industrial din Comrat.

„Această iniţiativă a fost făcută publică încă la forumul investiţional de la Comrat, în 2016. În cadrul acestui centru vom putea desfăşura expoziţii cu participarea producătorilor din regiune, precum şi alte acţiuni economice”, a explicat Vadim Ceban, citat de gagauzinfo.md.

Proiectul urmează să fie realizat de către autorităţile regionale împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie a R. Moldova.

„Proiectul este al Camerei, însă finanţarea trebuie s-o găsim împreună. Mizăm şi pe participarea agenţilor economici. Acest centru poate deveni o platformă eficientă pentru promovarea şi dezvoltarea afacerilor”, a precizat prim-viceguvernatorul UTA Gagauz-Yeri.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18001127

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!