ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

16 concurenţi vor participa la semifinala Selecţiei naţionale Eurovision

18:39 | 12.02.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Şaisprezece concurenţi vor participa la semifinala Selecţiei naţionale Eurovision 2018, care va avea loc pe 22 februarie. Aceştia au fost selectaţi dintr-un număr de 27 de candidaţi înscrişi în concurs, care au participat la audiţiile LIVE, ce a constituit prima etapă a concursului, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, Teodor Guţu, membru al comitetului de organizare, a menţionat că printre cei care au reuşit să intre în semifinală se regăsesc artişti cu experienţă, dar şi tineri care se lansează pe scena mare. În cadrul competiţiei vor participa Doiniţa Gherman, Felicia Dunaf, Vera Ţurcanu, DoReDos, Lavinia Rusu ş.a.

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision va fi desemnat la Finala națională, care se va desfășura pe 24 februarie.

Interpreţi din 42 de ţări vor participa în cadrul competiţiei Eurovision Song Contest 2018, care se va desfăşura în Lisabona, Portugalia, în urma victoriei țării la ediția din 2017, organizată la Kiev. Semifinalele concursului vor avea loc pe 8 și 10 mai, iar marea finală se va desfășura pe 12 mai.

Reprezentantul Republicii Moldova va evolua în a doua semifinală, ce va avea loc pe 10 mai. Alături de reprezentantul Moldovei, pe scena de la Lisabona vor urca interpreţi din Rusia, Serbia, Danemarca, România, Australia, Norvegia, San Marino, Olanda, Muntenegru, Suedia, Ungaria, Malta, Letonia, Georgia, Polonia, Slovenia, Ucraina.

În prima semifinală vor evolua reprezentanții din Belarus, Bulgaria, Lituania, Albania, Cehia, Belgia, Islanda, Azerbaidjan, Israel, Estonia, Elveția, Finlanda, Austria, Irlanda, Armenia, Cipru, Croația, Grecia, Macedonia.

Eurovision Song Contest  este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union, cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Difuzat fără întrerupere timp de peste 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

În anul trecut, reprezentanții Republicii Moldova, membrii trupei ”SunStroke Project”, s-au clasat pe locul III la Concursul muzical Eurovision, cu piesa ”Hey Mamma”. Este cea mai bună performanță obținută de țara noastră la acest concurs. R. Moldova participă la această competiţie din 2005. În acel an, formația ”Zdob și Zdub” s-a clasat pe locul 6.

(Reporter N. Roibu, editor  A. Răileanu)

img18001134

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!