ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

08:46 | 13.02.2018 Categorie: Comunicate

Membrii Consiliului de Integritate au examinat Raportului de activitate al ANI pentru anul 2017

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. La 12 februarie curent, Consiliului de Integritate s-a întrunit în ședința ordinară și au pus în discuție, potrivit agendei ședinței, un șir de aspecte importante pentru activitatea ANI.

În prim plan a fost examinat Raportului de activitate al ANI pentru anul 2017, acesta fiind dat citirii de Președinta Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci. În linii mari, au fost făcute publice acțiunile primordiale realizate de ANI în perioada de tranziție, au fost prezentate unele date statistice cât privește înregistrate la Secretariatul ANI a sesizărilor parvenite de la persoane fizice și juridice pe parcursul anului 2017. Dna Antoci a vorbit referitor la volumul de lucru depus pentru lansarea Sistemului informațional ”E-integritate”, adaptarea actelor interne ale Autorității, despre procesul de reorganizare instituțională în ansamblu, alte activități ce au fost făcute publice la ședința dată și ce au fost transmise on-line de două surse media.

Membrii Consiliului de Integritate au examinat textul proiectului revizuit al Regulamentului cu privire la suplinirea funcției de inspector de integritate, fiind introduse un șir de propuneri. A fost decis adaptarea tuturor completărilor la Regulamentul dat, pregătirea unui proiect de decizie privind aprobarea Regulamentului respectiv la următoarea ședință a CI - la 19.02.2018, acesta să fie aprobat de membrii CI.

Urmare a aprobării Regulamentului cu privire la suplinirea funcției de inspector de integritate, textul acestuia va fi inclus de Ministerul Justiției în Registrul actelor normative și va fi publicat în Monitorul Oficial. Ulterior, va fi posibil de a lansa procedura de depunere a dosarelor din partea candidaților la funcția de inspector de integritate în cadrul ANI, precum și desfășurarea propriu-zisă a concursului dat.