ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi luptători moldoveni au devenit campioni ai Germaniei

11:43 | 13.02.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Luptătorii moldoveni de stil liber Maxim Saculțan (66 kg) și Anatol Buruian (59 kg), legitimați la clubul KSV Ispringen,  au cucerit în week-end titlurile de campioni ai Germaniei, concursul pe echipe Verbandsliga, transmite MOLDPRES.

Asta după ce au învins în finală în meciul retur cu scorul 13-11 clubul Schifferstadt pentru care evoluează compatrioții Maxim Perpelița și Igor Beșleagă. La meci au asistat 2300 de spectatori.

Anatol Buruian nu a concurat  în partida retur din motive tactice, dictate de antrenori. În schimb, în meciul din cadrul categoriei de greutate până la 66 de kilograme Maxim Saculțan s-a întâlnit cu compatriotul Maxim Perpelița, fratele premiantului european Andrei Perpelița. Rezultatul meciului dintre ei s-a dovedit a fi decisiv pentru soarta titlului. Cu scorul 4-2 a învins Maxim Saculțan. ”Sunt mândru de victoria fiului”, a declarat astăzi pentru agenție tatăl performerului, Ion Saculțan.

În campionatul Germaniei mai evoluează în componența diferitelor cluburi din bundesligă un grup de luptători moldoveni: Nicolae Ceban, Andrei Perpelița, Mihail Sava, Daniel Cataraga, Petru Ianulov, Evgheni Nedealco, Donior Islamov, Vladimir Mamulat. Cele mai multe titluri de campion al Germaniei le are în palmares Nicolae Ceban, premiant la Europene, triplu participant la Jocurile Olimpice. ”Faptul că evoluăm în campionatul Germaniei ne permite să câștigăm niște bani și să ne menținem mereu într-o bună formă sportivă pentru a concura cu succes la Europene, Mondiale”, a declarat astăzi pentru agenție Nicolae Ceban.

Primul luptător moldovean legitimat în campionatul Germaniei a fost Boris Sava, campion al Spartachiadei popoarelor Uniunii Sovietice. În anii precedenți au concurat în bundesligă compatrioții Victor Peicov, premiant la Europene și Mondiale, Ruslan Bodișteanu, campion mondial de cadeți și juniori, Ghenadie Tulbea, dublu campion european.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img18001144

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!