ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Slovacia a reiterat susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova

17:51 | 13.02.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Subiecte actuale de pe agenda moldo-slovacă au fost discutate astăzi de Premierul Pavel Filip și ambasadorul Republicii Slovace în țara noastră, Dušan Dacho. Oficialii au evidențiat nivelul avansat al relațiilor bilaterale și  importanța menținerii în continuare a unui dialog activ, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului. 

Premierul a apreciat sprijinul constant acordat de Slovacia în promovarea reformelor și în avansarea țării noastre pe calea integrării europene. Totodată, Pavel Filip a menţionat că autoritățile mizează pe susținerea părții slovace și în asigurarea vizibilității progreselor realizate de Executiv. 

În acest sens, Prim-ministrul s-a referit la măsurile întreprinse de Guvern, în ultimii doi ani, în vederea asigurării stabilității în societate și redobândirii încrederii din partea partenerilor externi. Șeful Executivului a trecut în revistă reformele cheie realizate în această perioadă și prioritățile pentru anul 2018, subliniind că la baza agendei guvernamentale rămâne Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. 

La rândul său, ambasadorul Dušan Dacho a confirmat disponibilitatea părții slovace de a susține în continuare proiectul european al țării noastre. De asemenea, diplomatul s-a pronunțat pentru dinamizarea relațiilor economice și intensificarea schimburilor comerciale dintre cele două state. 

Oficialii au făcut și un schimb de opinii privind proiectele de dezvoltare realizate în Republica Moldova cu sprijinul Slovaciei. Țara noastră este inclusă în lista primelor trei state care beneficiază de asistenţă financiară și tehnică din partea autorităților de la Bratislava.

img18001163

img18001163

img18001163

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!