ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un medic a fost reţinut de CNA după ce a estorcat 7000 de lei de la un bolnav

10:13 | 14.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Un medic din cadrul Institutului Oncologic a fost reţinut de ofiţerii anticorupţie după ce a estorcat 7000 de lei de la un bolnav, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție (CNA), Angela Starinschi, a menționat că medicul a fost reţinut aseară, după ce a pretins unui bolnav incurabil suma de 7000 de lei pentru a-l interna şi pentru a-i asigura o intervenţie chirurgicală urgentă.

De asemenea, medicul a insistat asupra achitării banilor şi pentru eliberarea documentelor necesare ce confirmă intervenţia chirurgicală, prescrierea în continuare a tratamentului medical şi monitorizarea pacientului până la însănătoşire. Din cauza că nu ar fi avut toţi banii, bolnavul i-ar fi transmis medicului 2000 de lei. Acesta l-ar fi atenţionat pe pacient că doar când îi va da restul banilor, îi va elibera documentul de externare şi îi va prescrie tratament.

În cazul dat CNA a iniţiat o cauză penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă puşcărie şi privarea de dreptul de a profesa pe un termen de până la 10 ani.

Potrivit datelor CNA, de la începutul anului curent 13 medici au ajuns în vizorul ofiţerilor anticorupţie. În 2017, numărul de dosare care vizează angajaţi ai sistemului de sănătate a depăşit cifra de 30.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!