ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa trei mii de persoane din autoproclamata rmn s-au îmbolnăvit de viroze în ultima săptămână

12:04 | 14.02.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Trei mii de cazuri de infecţii virale au fost înregistrate în ultima săptămână în autoproclamata rmn. Maladii de gripă, deocamdată, nu au fost semnalate, însă medicii din regiune califică situaţia epidemiologică ca nefavorabilă, transmite MOLDPRES cu referire la surse electronice.

Potrivit unui comunicat al aşa-numitului minister al sănătăţii de la Tiraspol, pe parcursul ultimei săptămâni a fost înregistrat un număr record de viroze în iarna curentă, din care 71,2% de îmbolnăviri revin copiilor şi adolescenţilor. În prezent indicele de morbiditate de infecţii respiratorii acute virale constituie în regiunea transnistreană 654,1 la o sută de mii de persoane, ceea ce constituie cu 5,7% mai mult faţă de săptămâna precedentă.

Conform comunicatului, o creştere considerabilă a numărului de bolnavi se înregistrează în raioanele Slobozia (cu 28,3%), Grigoriopol şi Dubăsari (cu peste 21%).

Medicii din stânga Nistrului afirmă că cei mai afectaţi de viroze rămân a fi copiii cu vârsta cuprinsă între 5-14 ani. La ora actuală este suspendat procesul educaţional în mai multe clase din şcoli de la Tiraspol, Bender, satele Bâcioc şi Maiac din raionul Grigoriopol și în câteva instituţii preşcolare.

Pe parcursul ultimei săptămâni, în regiune au fost vaccinate împotriva gripei 289 de persoane.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18001176

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!