ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instituţiile medico-sanitare pot participa la un concurs de proiecte investiţionale finanţat de CNAM

12:35 | 14.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Instituţiile medico-sanitare publice, încadrate în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, pot depune de astăzi dosarele la concursul de proiecte investiționale pentru anul 2018, finanţat din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), comunică MOLDPRES.

Solicitată de Agenţie, şefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media CNAM, Silvia Munteanu, a precizat că dosarele urmează a fi prezentate în plic sigilat până pe 2 martie, ora 16.00, la Serviciul secretariat al CNAM.

“Cel mai des instituţiile medico-sanitare prezintă proiecte ce vizează dotarea cu utilaj medical, reparaţii şi implementarea noilor tehnologii de încălzire. Şi în acest an prioritate la finanţare vor avea proiectele ce vizează fortificarea asistenţei medicale primare şi spitaliceşti şi cele ce vor contribui la crearea condiţiilor atractive pentru tinerii specialişti”, a spus Munteanu.

Suma totală disponibilă în 2018 pentru concursul de proiecte investiţionale constituie 27 mln lei.

În 2017 din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină au fost finanţate 23 de proiecte investiţionale.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18001178

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!