ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Vamal

13:39 | 14.02.2018 Categorie: Comunicate

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/.

Vitalie Vrabie: Serviciul Vamal are capacitatea să înregistreze creșteri și mai mari ale indicatorilor de progres

Serviciul Vamal își propune să accelereze tendința de creștere a indicatorilor de progres, după ce în anul 2017 a înregistrat progrese semnificative în colectarea veniturilor la buget, relevarea fraudelor vamale și simplificarea procedurilor. Pentru aceasta, responsabilii de la toate nivelele de administrare din cadrul instituției vor trebui să-și revizuiască Planurile de acțiuni, astfel încât să fie asigurată o eficientizare continuă a activității specifice.

Indicația a fost lansată de către directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, în cadrul unei ședințe de bilanț care a reunit conducătorii celor trei birouri vamale, precum și cei ai subdiviziunilor vizate din cadrul Aparatului Central. Activitatea acestora a fost evaluată în cadrul unui raport analitic complex, unde au fost incluse date referitoare la indicii de progres consemnați de fiecare subdiviziune în parte. Respectiva formă de evaluare le-a permis reprezentanților entităților prezentate la raport să analize rezultatele obținute, dar și domeniile care necesită îmbunătățiri.

În context, șeful Vămii le-a solicitat conducătorilor celor două departamente care coordonează activitatea antifraudă și respectiv, organizarea controlului vamal, precum și Direcției integritate și supraveghere, să-și revizuiască Planurile de acțiuni în funcție de vulnerabilitățile consemnate în procesul de evaluare a activității 
pentru anul 2017. Impactul acestor revizuiri urmează a fi raportat trimestrial, iar în caz de necesitate Planurile vor fi completate cu noi acțiuni.

”Serviciul Vamal are capacitatea să înregistreze creșteri și mai mari ale indicatorilor de progres. Evaluările realizate ne arată că mai avem încă rezerve care, în condițiile unei bune administrări, ar putea fi transferate la reușite. Aceasta ne-ar permite nu doar să menținem acel ritm de creștere, consemnat anul trecut, dar și să-l accelerăm considerabil”, a subliniat Vitalie Vrabie.

Totodată, Directorul General al Vămii a menționat ca priorități pentru anul 2018 colectarea integrală a drepturilor de import, diversificarea instrumentelor antifraudă, armonizarea legislației vamale, asigurarea integrității și profesionalizării continue a angajaților vamali. De asemenea, Vitalie Vrabie a accentuat importanța modernizării infrastructurii și extinderii conceptului de control comun la frontieră.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!