ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili s-ar afla în Olanda

16:08 | 14.02.2018 Categorie: Externe

Amsterdam, 14 feb. /MOLDPRES/. Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili se află în Olanda după expulzarea sa din Ucraina la începutul acestei săptămâni, a informat miercuri agenţia de ştiri olandeză ANP, informaţie confirmată şi de avocatul lui Saakaşvili, relatează AGERPRES și MOLDPRES cu referire Reuters şi AFP.

Mihail Saakaşvili, expulzat din Ucraina şi trimis în Polonia în această săptămână, a sosit miercuri în Olanda, ţara de origine a soţiei sale, a anunţat avocatul său.

'Saakaşvili a sosit miercuri în Olanda şi vrea să rămână acolo', a declarat pentru AFP Oscar Hammerstein, avocatul fostului preşedinte georgian, adăugând că a mers cu clientul său la Biroul de imigraţie din Rotterdam pentru a solicita un permis de şedere.

Ministerul de Externe olandez nu a putut fi contactat pentru a confirma această informaţie.

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili este căsătorit cu o olandeză. Devenit unul dintre liderii cei mai vocali ai opoziţiei ucrainene, el a declarat pentru postul de televiziune ucrainean Newsone că în prezent 'se află sub protecţia poliţiei poloneze'. Saakaşvili a fost reţinut luni de membri ai poliţiei de frontieră puternic înarmaţi în timp ce lua masa într-un restaurant din Kiev şi îmbarcat la bordul unui avion privat cu destinaţia Varşovia.

Saakaşvili susţine că preşedintele ucrainean Petro Poroşenko este responsabil pentru aceasta şi a anunţat că intenţionează să se întoarcă în Ucraina pentru a continua să participe la demonstraţiile anticorupţie ce îl vizează pe Poroşenko.

(Editor L. Alcază)

img18001196

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!