ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Campionatele naționale universitare au fost reluate

16:19 | 14.02.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Campionatele naționale universitare au fost reluate ieri, după o pauză de un an, relatează MOLDPRES.

Competiția a demarat cu proba de baschet feminin la complexul de sporturi a Academiei de Studii Economice din Moldova. La turneu participă patru echipe care reprezintă Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), Universitatea Tehnică din Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie și Academia de Studii Economice din Moldova.

Competiția se va încheia mâine, 15 februarie. Festivitatea de premiere este programată în aceeași zi la ora 19:20.

”Campionatele naționale universitare au fost blocate un timp din motive de ordin organizatoric și managerial. Fosta conducere a Federației Sportului Universitar din Moldova (FSUM) nu s-a achitat cu misiunea  încredințată. În plus, a lăsat și o datorie de 419 mii de lei. Am reușit parțial s-o lichidăm. Vârsta studenției este cea mai propice practicării sportului și era păcat să nu fie organizate turnee rezervate instituțiilor de învățământ superior. Am inclus în programul competițional din 2018 concursuri la 20 de probe sportive”, a declarat astăzi pentru agenție noul președinte al FSUM, Veaceslav Manolachi, rector la USEFS.

Deschiderea oficială a ediției din anul curent a campionatelor naționale universitare va avea loc pe 20 februarie, ora 15.00, la complexul de sporturi al Universității de Stat de Medicină și Farmacie din cartierul Malina Mică al capitalei.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18001197

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!