ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

09:29 | 15.02.2018 Categorie: Comunicate

Autoritatea Națională de Integritate a semnat un acord de colaborare cu Curtea de Conturi

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Autoritatea Națională de Integritate a semnat la 13 februarie 2018, un Acord de colaborare cu Curtea de Conturi a Republicii Moldova. Acest Acord va permite asigurarea unei cooperări strânse și exercitarea unui dialog constructiv între cele două instituții ce este relevantă pentru edificarea unui sistem complex și eficient în vederea îndeplinirii  atribuțiilor legale.

Rodica Antoci, președintele ANI a menționat că cele două instituții au atribuții comune și anume atribuții cu funcții de control. La rândul său, dl Veaceslav Untila, președintele CCRM a remarcat importanța semnării acestui Acord - prin dorința de a stabili modalități și proceduri de comunicare cât mai eficiente între cele două autorități publice și de a defini modalitatea în care acestea vor colabora.

Acordul este direcționat spre valorificarea oportunităților de cooperare între cele două instituții. Conform acordului, părțile semnatare vor coopera prin constituirea unor grupuri consultative de lucru, în vederea creării cadrului necesar pentru implementarea politicilor și strategiilor care vizează prevenirea corupției, promovarea standardelor de integritate, administrarea eficientă a patrimoniului public; organizarea reuniunilor, conferințelor, atelierelor de lucru și a seminarelor periodice comune cu abordarea subiectelor de interes comun.

La fel, acordul de colaborare presupune un schimb reciproc de instruiri a personalului părților de către formatorii specializați în domeniile reciproce de activitate. Menționăm că, prezentul Acord a fost încheiat pe o perioada nedeterminată și intră în vigoare din ziua semnării.

Pe parcurs. Autoritatea Națională de Integritate va semna asemenea acorduri de colaborare cu mai multe structuri ale statului, precum și cu instituții similare din străinătate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!