ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PSRM a înaintat o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei

11:15 | 15.02.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Fracțiunea Partidului Socialiştilor din Moldova a înaintat astăzi în Legislativ prima moțiune simplă din anul 2018. Deputaţii s-au arătat nemulţumiţi de politica în domeniul economiei realizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii, condus de Chiril Gaburici, relatează MOLDPRES.

Potrivit deputatului PSRM Vasile Bolea, instituţia statului face jocuri politice, iar situaţia în domeniu este una dezastruoasă.

“Anul 2017 a devenit anul eșecului economic pentru R. Moldova, din cauza politicii de supraimpozitare a investițiilor capitale. Oamenii care au riscat și au inițiat afaceri în Moldova așteaptă măsuri pe termen lung, dar nu promisiuni electorale. Rezultatele economice din 2017 și perspectivele pentru acest an arată că Ministerul Economiei nu este interesat de ceea ce se întâmplă în economia Moldovei. Din acest motiv, depunerea acestei moțiuni simple reprezintă demersul nostru menit să determine ministrul să participe la o dezbatere, să ne prezinte adevărul despre starea economiei naționale”, a spus Bolea.

Moțiunea a fost semnată de 24 de deputați socialiști, iar Parlamentul urmează să decidă când aceasta va fi examinată.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!