ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Vamal

11:29 | 15.02.2018 Categorie: Comunicate

Vitalie Vrabie s-a întâlnit cu noul șef al Oficiului EUBAM la Chișinău

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie s-a întâlnit ieri cu noul șef al Oficiului EUBAM la Chișinău, Anssi Kartila. Noul delegat a fost prezentat conducerii Vămii de către Șeful Misiunii de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina, Slawomir Pichor, care a deținut anterior această funcție.

Vitalie Vrabie l-a felicitat pe noul responsabil pentru mandatul ce i-a fost încredințat și și-a exprimat convingerea că colaborarea instituită va continua să genereze noi proiecte de succes.

La rândul său, Anssi Kartila a dat asigurări că va depune eforturi, împreună cu toate echipa, pentru a eficientiza cooperarea cu Serviciul Vamal în domeniile de interes comun, dar și pentru a identifica noi oportunități de interacțiune.

Amintim că, Serviciul Vamal beneficiază de asistența EUBAM începând cu anul 2005. În toată această perioadă, Misiunea a acordat autorității vamale suport metodologic în implementarea prevederilor stipulate în Acordul de Asociere RM-UE prin elaborarea documentelor de politici privind managementul riscurilor, combaterea infracționalității transfrontaliere, simplificarea procedurilor, conceptul de control comun sau normele de conduită și integritate în rândul ofițerilor vamali. Tot cu suportul experților EUBAM, a fost elaborat și proiectul noului Cod Vamal, ajustat la cel al Uniunii Europene.

Asistența metodologică este completată și de cea tehnică, prin donarea, în perioada anilor 2016 – 2017 a șapte autoturisme de teren, destinate serviciilor operative ale Vămii.

Noul șef al Oficiului EUBAM la Chișinău, Anssi Kartila are o experiență de peste 20 de ani în cadrul administrației vamale din Finlanda, fiind, totodată, implicat, în calitate de expert, în mai multe proiecte de asistență ce vizau preponderent domeniul de analiză a riscurilor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!