ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a operat modificări în Codul de procedură penală

13:28 | 15.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Partea vătămată, partea civilă vor avea dreptul de a lua cuvântul în dezbaterile judiciare. Un proiect de lege ce vizează completarea Codului de procedură penală al Republicii Moldova a fost votat astăzi în lectură finală, cu votul a 79 de deputați, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, părţile implicate în procese judiciare vor avea dreptul la luări de cuvânt în dezbateri. Anterior de acest drept beneficiau doar procurorii, avocaţii şi inculpatul, care pot lua încă o dată cuvântul sub formă de replică.

Autorii modificărilor legislative susţin că completarea Codului de procedură penală are drept scop soluţionarea carenţelor stabilite de către Curtea Constituțională la  9 martie 2017, prin reglementarea expresă în articolul respectiv a drepturilor părţii vătămate, părţii civile şi părţii civilmente responsabile de a se pronunţa asupra acţiunii civile. 

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!