ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toate traseele din țară sunt practicabile

15:58 | 15.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Toate traseele din țară sunt accesibile și practicabile, a specificat pentru agenție şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, zăpada de pe trasee se topește, întrucât temperaturile de afară sunt pozitive. „Toate sectoarele ce prezintă pericol pentru circulația rutieră sunt monitorizate și patrulate de angajații din teritoriu, iar după necesitate se intervine”, a spus Sergiu Căpăţină.

Conform Primăriei capitalei, în prezent, se intervine cu utilaje de deszăpezire în fiecare sector din Chișinău. Toate străzile din oraș sunt practicabile, inclusiv cele secundare și căile de acces către suburbii.

Solicitat de agenție, șeful Departamentului Relații Externe și Comunicare din cadrul RED Union Fenosa, Vasile Gribincea, a specificat că astăzi nu au fost înregistrare incidente care ar perturba funcționarea rețelelor electrice. „Numărul solicitărilor individuale nu depășește statistica unei zile obișnuite. Totodată, întreprinderea desfășoară activități programate pentru întreținerea și reparația instalațiilor”, a afirmat Gribincea.

Șeful Centrului prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, a menționat pentru agenție că pe parcursul nopții vor cădea ninsori slabe, dar va fi și ceață. „În următoarele zile, vremea se răcește. Ninsori slabe vor cădea pe 18, 20, 21 și 22 februarie. Ziua vom avea temperaturi maxime de +5 grade Celsius, iar noaptea -10 grade Celsius”, a remarcat Roșca.

Meteorologii au emis pentru astăzi Cod galben de precipitații, în cantități de până la 15-20 litri pe metru pătrat, izolat 20-25 l/m2. În nord și centru se așteaptă ninsoare și lapoviță, iar în sud predominant va ploua. Se vor semnala depuneri de lapoviță pe fire și crengi, pe drumuri se vor forma troiene. Avertizarea este valabilă până la miezul nopții.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18001234

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!