ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene

16:18 | 15.02.2018 Categorie: Comunicate

Secretarul de Stat Tatiana Molcean a condus reuniunea Consiliului Coordonatorilor Naţionali al GUAM

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. La 15 februarie 2018, Secretarul de Stat Tatiana Molcean a prezidat prima reuniune a Consiliului Coordonatorilor Naţionali al GUAM din anul curent, care s-a desfăşurat în incinta Secretariatului GUAM de la Kiev.

În cadrul reuniunii, participanţii au efectuat un schimb amplu de opinii asupra mai multor subiecte care vizează activitatea organizaţiei, printre care consolidarea şi extinderea relaţiilor comercial-economice, cooperarea statelor membre ale GUAM în cadrul organizaţiilor internaţionale, promovarea proiectelor de rezoluţie în AG ONU. Totodată, delegaţia moldovenească a prezentat Programul de activităţi pe durata exercitării mandatului de Preşedinte în Exerciţiu al GUAM de către Republica Moldova.

În intervenţia sa, Tatiana Molcean a reiterat obiectivul asigurării funcţionării Zonei de Comerţ Liber GUAM, precum şi interesul de a extinde cooperarea internaţională în formatul GUAM+ prin continuarea promovării interacțiunii cu partenerii externi relevanți. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!