ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul de Informaţii şi Securitate a adus un omagiu participanților la războiul din Afganistan

16:29 | 15.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Conducerea Serviciului de Informaţii şi Securitate, alături de alţi oficiali, a participat astăzi la ceremonia de comemorare a celor căzuţi în războiul din Afganistan, relatează MOLDPRES.

Evenimentul a început cu depunerea florilor la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt şi a continuat cu un marş al memoriei spre complexul memorial ”Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire”, a specificat Centrul de comunicare şi relaţii publice al SIS.

În cadrul mitingului solemn, la care au participat oficiali, militari din corpul de comandă, veterani de război și membri ai familiilor lor, au fost rostite mai multe discursuri şi a fost păstrat un moment de reculegere în memoria celor căzuţi în operaţiunile militare pe teritoriul Afganistanului.

Se împlinesc 29 de ani de la retragerea contigentului limitat al trupelor din Afganistan. În acest război, care a durat zece ani, din 1979 și până în 1989, au participat în jur de 12 mii de moldoveni, dintre care 301 au decedat pe câmpul de luptă, iar 700 au fost răniţi.

(Editor M. Jantovan)

img18001236

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!