ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene

17:06 | 15.02.2018 Categorie: Comunicate

Consultări politice interministeriale moldo-ucrainene

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Astăzi, 15 februarie, la Kiev, s-a desfăşurat o rundă de consultări interministeriale moldo-ucrainene, partea moldovenească fiind reprezentată de către Secretarul de Stat Tatiana Molcean, iar cea ucraineană de către Viceministrul afacerilor externe Vasyl Bodnar.

Agenda consultărilor a inclus un spectru larg de subiecte, oficialii remarcând dinamica pozitivă a dialogului politic între cele două țări, în special la nivel înalt, înregistrată în ultimul timp, fapt ce marchează perspective reale pentru consolidarea pe mai departe a cooperării bilaterale în diverse domenii de interes reciproc. În context, s-a discutat pe marginea acțiunilor comune planificate, în conformitate cu Foaia de parcurs privind dezvoltarea relațiilor bilaterale pentru anul 2018, semnată de către prim-miniștrii Republicii Moldova și Ucrainei.

Abordând subiectul interacțiunii la frontiera de stat moldo-ucraineană, oficialii au remarcat disponibilitatea implementării pe deplin a controlului comun în punctele de trecere a frontierei, în special pe segmentul central al acesteia.

Interlocutorii au convenit asupra continuării practicii de desfășurare a consultărilor politice interministeriale, următoarea rundă urmând să aibă loc la Chişinău.

Cu ocazia aflării sale la Kiev, Secretarul de Stat Tatiana Molcean a purtat discuții și cu Viceministrul tineretului și sportului al Ucrainei Mykola Movcean.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!