ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Cristina Lesnic a participat la evenimentul dedicat comemorării victimelor războiului din Afganistan

17:15 | 15.02.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a participat astăzi la evenimentul dedicat comemorării victimelor războiului din Afganistan. La eveniment au mai luat parte vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc, ministrul Apărării Eugen Sturza, ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan, dar și reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, diplomați, militari, foști combatanți și rudele lor, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul evenimentului ce a avut loc la complexul memorial „Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire” Cristina Lesnic a depus flori la monumentul „Maica Îndurerată ” și a ținut un moment de reculegere pentru toate victimele războiului din Afganistan, astăzi împlinindu-se 29 de ani de la retragerea contingentului de trupe din această țară.

În alocațiunea sa, vicepremierul le-a mulțumit foștilor combatanți pentru sacrificiile de care au dat dovadă, dorindu-le sănătate, prosperitate și numai zile senine pentru familiile lor, a punctat importanța menținerii păcii pe glob, acest război fiind „o lecție învățată de toți”, specificând, totodată, pierderile umane enorme pe care le-a suferit Republica Moldova în acest conflict.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!