ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un militar şi complicele său au fost condamnați la șapte ani de închisoare pentru tâlhărie

09:07 | 16.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Un militar şi complicele său au fost condamnați la șapte ani de închisoare pentru tâlhărie și evadare. Cei doi au primit anterior o pedeapsă non privativă de libertate, însă procurorii au contestat sentința, iar inculpații au fost condamnați la detenție, transmite MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, în februarie 2017, militarul în termen a părăsit teritoriul unităţii militare aflată în municipiul Chişinău. Câteva zile mai târziu, acesta, împreună cu un complice, fiind mascaţi cu cagule pe cap, au pătruns în locuinţa unui bărbat pe care l-au imobilizat și i-au cerut bani. Atacatorii au sustras din casa victimei bani şi bunuri estimate la 60 mii de lei, după care au părăsit locul infracţiunii.

La sfârşitul lunii martie 2017, inculpaţii aflându-se în arest preventiv, în timpul escortării pentru verificarea declaraţiilor la faţa locului, au încercat să evadeze. În urma tentativei, complicele militarului a reușit să se eschiveze de la organul de urmărire penală.

În august 2017, prima instanță i-a condamnat pe inculpaţi la pedepse non privative de libertate. Procurorul de caz a contestat sentinţa, iar prin decizia Curţii de Apel Chişinău, aceștia au fost condamnaţi la închisoare în penitenciar de tip închis.

Decizia este cu drept de atac.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!