ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nici un spital din țară nu va fi închis, susțin autoritățile

11:47 | 16.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Nici un spital din țară nu va fi închis, iar personalul medical nu riscă a fi concediat. Anunțul a fost făcut de către secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca, într-un interviu oferit în exclusivitate pentru MOLDPRES.

Potrivit secretarului, în Republica Moldova sistemul medical este unul dezechilibrat, întrucât există un număr prea mare de spitale în raport cu numărul populației.

„Spitalele nu riscă să fie închise, însă este posibil ca acestea să fie transformate sau regionalizate prin intermediul unei reforme. În urma acesteia, cetățenii vor beneficia de servicii de calitate, întrucât instituțiile medicale vor fi dotate cu echipamente performante”, a spus Gîlca.

Sursa citată a precizat că în țară există o problemă stringentă privind lipsa personalului medical în instituții. „La nivel național suntem în criză de medici și asistente medicale. În mai multe raioane există locuri vacante pentru medici de diferite specialități. De aceea, lucrăm cu partenerii de dezvoltare la realizarea unei strategii de asigurare cu cadre medicale pe termen lung. La fel, Guvernul a venit cu multe oferte atractive pentru tinerii specialiști care vor pleca să activeze în mediul rural”, a afirmat Boris Gîlca.

În Republica Moldova, există 71 de spitale, care deservesc aproape trei milioane de cetățeni.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18001257

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!