ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa de la USEFS a cucerit titlul de campioană națională la baschet feminin

15:26 | 16.02.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Echipa Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) a devenit ieri, la complexul de sporturi ASEM din capitală, campioană națională universitară la baschet feminin, relatează MOLDPRES.

Din componența formației câștigătoare au făcut parte următoarele jucătoare: Olga Târziman, Margarita Șolopa, Cristina Gontari, Aliona Elisovețchi, Claudia Ciobanu și Cristina Antemeniuc. ”Cele mai bune pe tot parcursul turneului au fost Olga Târziman și Margarita Șolopa, ambele maestre ale sportului, care au contribuit substanțial la obținerea titlului”, a declarat pentru agenție la finele turneului arbitrul principal al competiției, Nona Bondarenco. ”Este o victorie plăcută. Obiectivul nostru este să câștigăm cât mai multe titluri și să contribuim astfel la obținerea primului loc în clasamentul general”, a spus șefa catedrei de jocuri sportive de la USEFS, Elena Morcousov.

Campioana a repurtat victorii în toate partidele disputate: 79-36 cu echipa Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), 86-33 cu reprezentativa Universității de Stat de Medicină și Farmaceutică și 67-50 cu selecționata Universității Tehnice din Moldova (UTM), clasată pe locul doi. Locul trei a revenit echipei de la ASEM.

Campionatele naționale universitare au fost blocate un timp din motive de ordin organizatoric și managerial. Acestea au fost reluate cu proba baschet feminin. Următoarea este fotbalul în sală, care este programată la complexul de sporturi de la USMF. Turneul va începe pe 20 februarie când va avea loc și deschiderea festivă a Universiadei instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova. Programul competițional include 20 de discipline sportive.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu) 

img18001273

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!