ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un weekend teatral variat se anunţă la Chişinău

18:37 | 16.02.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Mai multe spectacole pentru copii și maturi vor avea loc sâmbătă şi duminică la teatrele din capitală, informează MOLDPRES.

Mâine, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” va avea loc spectacolul „Copita de argint” de Pavel Bajov (în limba rusă), iar la Teatrul Municipal „Guguţă” - spectacolul  „Tronca-ponca, vâj” de A. Plăcintă.

În aceeaşi zi, la ora 18.00, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” va fi prezentat spectacolul „Panică la Grand Hotel”, după Rey Cooney, la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P. Cehov” – spectacolul „Steaua fără nume” de M. Sebastian, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” - spectacolul „Poker sau femei” de Neil Simon, la Teatrul „De pe strada Trandafirilor” – spectacolul „Lady Macbeth din Districtul Mtsensk”, dramă de Nikolai Leskov, şi la ora 18.30, la Teatrul Naţional „E. Ionesco” – spectacolul „Numitorul comun” (in memoriam), inspirat din opera poetului Eugen Cioclea.  

Duminică, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” va avea loc spectacolul „Pomul lui Goriţă” de I. Diordiev, la Teatrul Municipal „Guguţă” – spectacolul „Luceafărul” după M. Eminescu, la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P. Cehov” – spectacolul „ Cheiţa de aur”,  poveste muzicală în două acte şi la ora 12.00, la Teatrul Republican „Luceafărul” – spectacolul  „Copilul din stele”.

Tot duminică, la ora 17.00, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” va fi jucat spectacolul „Boema”, operă în patru acte de Giacomo Puccini, la ora 18.00, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” - spectacolul „Steaua fără nume” de M. Sebastian, la Teatrul Republican „Luceafărul” – spectacolul „Cabaret Jacksonville”, la Teatrul Dramatic Rus de Stat „A.P. Cehov” - spectacolul „O poveste foarte simplă” de M. Lado, la Teatrul „De pe strada Trandafirilor” – spectacolul "Lady Macbeth din Districtul Mtsensk", dramă de Nikolai Leskov şi la Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale” - spectacolul „Angajare de clovn” de M. Vişniec.

Săptămâna teatrală se va încheia cu spectacolul „Chiriţa în provincie” de Vasile Alecsandri, care va fi prezentat la ora 18.30, la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco”.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18001286

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!